Bulevar Mihajla Pupina 121, III sprat

+381 64 1 201 201

Kako se najbolje bele zubi? Saznajte sve o beljenju zuba

Svi želimo zdrave, lepe i bele zube! To možemo da postignemo i beljenjem zuba.

BELJENJE ZUBA je estetska intervencija kojom je moguće za jako kratko vreme promeniti boju zuba za nekoliko nijansi i ulepšati vaš osmeh. Procedura je potpuno bezbedna i bezbolna ako se adekvatno izvede pod stručnim nadzorom.
Postoji nekoliko načina izbeljivanja zuba, a najčešći su ordinacijsko i kućno beljenje.

ORDINACIJSKO BELJENJE se radi u ordinaciji pomoću gela visoke koncentracije. Nekada se koristi i posebna lampa za izbeljivanje zuba ili laser.

KUĆNO BELJENJE zuba se vrši pomoću posebno izrađenih providnih folija i gelova za izbeljivanje niske koncentracije. Za proceduru kućnog beljenja je neophodno prvo uzeti otisak zuba kako bi se izradile folije i kako biste mogli početi sa beljenjem.

I ordinacijsko i kućno beljenje imaju svoje određene prednosti.
Mi uvek našim pacijentima prvo predložimo tretman koji i sami koristimo ili koji bi primenjivali i na sebi jer mislimo da je najkvalitetniji. U slučaju beljenja zuba svim pacijentima predlažemo kućno beljenje iz više razloga:

  • Kućno beljenje se vrši gelovima niske koncentracije pa je osetljivost zuba posle kućnog beljenja mnogo manje verovatna
  • Kućno beljenje je i manje invazivno, a rezultati su dugotrajniji

Procedura je veoma jednostavna. Uveče nakon pranja zuba nanesete malu količinu gela za izbeljivanje u vašu foliju za beljenje. Foliju zatim postavite na vaše zube. Preporučujemo da nakon postavljanja folije na zube pređete mokrom četkicom par puta preko folije kao da perete zube i na taj način uklonite eventualni višak gela za izbeljivanje. Nakon toga legnete da spavate i ujutro skinete foliju i normalno operete zube.
Proceduru ponavljate onoliko dana dok ne dobijete željeni rezultat.

Često nas pacijenti pitaju da li je beljenje zuba štetno, da li beljenje oštećuje zube?
Beljenje zuba nije štetno, a oštećenja koja se jave na zubima nakon beljenja su slična kao oštećenja koja se javljaju nakon konzumiranja gaziranih napitaka.

Međutim u današnje vreme je popularno beljenje zuba u kozmetičkim, frizerskim i sličnim salonima! To može da bude opasna procedura za vaše zube jer je izvode potpuno nestručne osobe, pa može da naruši zdravlje vaših zuba.

Zato izaberite najkvalitetniji i najbezbedniji tretman. Neka stručnjaci brinu o zdravlju i lepoti vaših zuba.
Jer vi to zaslužujete…

Dr Bajic GEADENT

Leave a Reply