Bulevar Mihajla Pupina 121, III sprat

+381 64 1 201 201

Glavne činjenice o Parodontopatiji – Reči stručnjaka

Muči Vas krvarenje desni, neprijatan zadah, povlačenje desni ili labavljenje i pomeranje zuba?
To su sve znaci da verovatno imate parodontopatiju (Paradentozu).
U pitanju je bolest koja ako se ne leči ili ako je lečenje neadekvatno UVEK dovodi do GUBITKA ZUBA.
Moj cilj je da na jednostavan način i bez mnogo stručnih izraza, svakome objasnim zašto dolazi do gubitka zuba zbog parodontopatije (paradentoze) i šta treba da uradite da se to ne desi i vama.

Parodontopatija je hronična, progresivna i destruktivna bolest potpornog aparata zuba tj. bolest temelja zuba!
Ona skoro uvek počinje zapaljenjem desni koje se prenosi na kost u koju je zub usadjen. Zapaljenje u kosti dovodi do posledične razgradnje i gubitka kosti. Tako nastaju Parodontalni džepovi.

Kada dodje do velikog gubitka kosti, zub se potpuno rasklati i razlabavi i tada mu nema spasa. Međutim, proces koštane razgradnje traje dugo i zato je važno da se problem uoči na vreme i pravilno leči kako ne biste izgubili zube. Do zapaljenje desni uglavnom dolazi zbog nepravilnog čišćenja zuba. Zapaljenje desni skoro uvek prati i neprijatan zadah.

Saznajte vise o PRAVILNOM ČIŠĆENJU zuba  ovde….

Najvažnije je da znate da se Parodontopatija (paradontoza) USPEŠNO LEČI i da ne morate zbog Parodontopatije da izgubite zube ali lečenje mora da sprovede stručna osoba.

Sve što treba znati o ADEKVATNOM lečenju parodontopatije (paradentoze)…

Veoma često me pacijenti pitaju: Zašto mi to nikada niko ranije nije rekao ili objasnio problem a redovno idem kod stomatologa!? Iskreno na to pitanje nemam odgovor, ali ovaj sajt i sluzi da svi dobiju dovoljno kvalitetnih informacija i znanja. U poslednjih 10ak godina koliko se uspešno bavim lečenjem parodontopatije, pomogli smo hiljadama pacijenata da povrate zdravlje i sačuvaju lep osmeh.

Radio sam i usavršavao se na najeminentnijim ustanovama u zemlji i inostranstvu i iz bogatog iskustva mogu reći da postoji SAMO JEDAN ISPRAVAN NAČIN lečenja parodontopatije, koji je isti svuda u svetu i koji primenjujem u svakodnevnoj praksi kako bih sačuvao zdravlje zuba i lepotu svojih pacijenata.

Problem sa parodontopatijom je rešiv, obratite se za stručnu pomoć na vreme.

Docent dr Miljan Bajic
Specijalista Parodontologije i Oralne Medicine